Bugün 2 Nisan ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ …
Bugün ile ilgili olarak aşağıdaki özeti sizlere sunmak isteriz.
OTİZM’İN GERÇEKTEN FARKINDA MIYIZ?

2 nisan otizm farkındalık günü
Coronavirüs ile mücadele edilen ve karantinada olduğumuz bu zor günlerde!!!
“02 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ olarak ilan edilmiştir.”
Ülkemizde ve dünyada her 2 Nisan tarihinde çeşitli organizasyonlar ve farkındalık temalı etkinlikler düzenleniyor ama dikkat çekilmeye çalışılan otizm’in gerçekten farkında mıyız?
Verilere göre bugün dünyada her 59 çocuktan 1’i otizm riski ile dünyaya geliyor ve değişen yaşam şartları ile de günden güne bu risk artıyor.
Yılda bir defa yapılan organizasyonlar, etkinlikler, farkındalık çalışmaları ne kadar anlamlı olsa da geri kalan günlerde otizmli bireylere ve ailelerine ne kadar destek olabiliyoruz, kaçının özel eğitimini takip edebiliyor, kaçının ailesine bu zorlu süreçte destek olabiliyoruz? Değişen ve gelişen toplumlarda sosyal ve siyasi süreçlerle beraber iyileştirilebilecek düzenlemeler için ne kadar araştırıyor ve ne kadarını ilgili mercilere ulaştırabiliyoruz?
Sorun sadece otizmliler ve ailelerinin değil, sorun hepimizin sorunu ve sorumluluğunda olmalı !!!
İstatistiksel verilere göre Ülkemizde 1 milyondan fazla Otizmli birey bulunmakta ve bu sayıyı temel aldığımızda 4 milyondan fazla aile bireyi durumdan etkilenmektedir.
Gerçekten farkına varmak için toplumsal olarak bu süreci tüm yaşamımıza yaymaya ve otizm başta olmak üzere tüm özel eğitime ihtiyacı olan bireyler ve ailelerine gerekli özeni ve desteği göstermeliyiz ve tabiki Coronavirüs ile mücadele edilen ve karantinada olduğumuz bu zor günlerde!!!
Güncel olarak yaşadığımız bu süreçte otizmli çocuklarımızın evdeki yaşamlarını daha etkin ve verimli hale getirebilmeleri için özel eğitim öğretim, spor eğitmenleri ve psikologlarla beraber ortak hareket edilerek program hazırlanması gereği doğmuştur, bu sürecin tüm yükünün ailelere yüklenmesi, aile içi sorunların doğmasına sebep olacağından aile bireyleri bu konuda desteklenmelidir. Tüm kurumlara büyük görevler düşmektedir. Bu zorluğun üstesinden beraber gelebiliriz, birlik olursak tüm engelleri aşacağımıza olan inancımız tamdır.
DG Akademik ve Tümmiad ailesi olarak uzun yıllardır yapmakta olduğumuz sosyal sorumluluk projelerimize ve gönüllü eğitimlerimize devam ederek zor zamanlar geçiren çocuklarımıza ve ailelerimize destek olmaya devam edeceğiz…