Bireysel Gelişim Antrenmanları Neden ve Niçin Yapılmalı?
Sporcular günlük sorumluluklarını yerine getirmekten kaçınabilirler. Sorumluluklarını yerine getirmeleri bir alışkanlık haline gelmesi için spor kültürünü iyi öğrenmeleri gerekmektedir.
Öncelikle sporcuların enerjisini olumlu yönde kullanmaları ve sürekliliği olacak profesyonel davranışların kazandırılması gerekmektedir. Spor eğitimleri sadece teknik öğretmeyi ya da bir beceri kazandırmayı değil; yaşamın her alanında önemli bilgileri etkin kullanabileceğiniz şekilde öğretmeyi amaçlamalıdır.
Unutmayın; Sporculuk ömür boyu süren bir yaşam tarzıdır. Ebeveynler olarak çocuklarınıza doğru bir alışkanlık edindirmek için erken yaşta bir yaşam tarzı sağlayabilir ve gelecekte nasıl yaşamaları gerektiğini öğretebilirsiniz.
Basketbol, Voleybol ve Futbol gibi takım sporları ya da Tenis ve Yüzme gibi bireysel sporlarda bireysel gelişim öncelik hale gelmiştir. Fakat günümüz koşulları göstermektedir ki elit sporcu olmak ve sürdürülebilir başarılar kazanmak doğru çalışmanın ürünüdür.
Bireysel Gelişim yalnızca bireysel sporlarda değil, takım sporlarında da önemlidir. Bir takımın önemli bir parçası olmak, olduğu takıma katkı sağlamak, takımını başarıya taşımak her sporcunun sorumluluğudur. Bu nedenle profesyonel anlamda kendisini bireysel olarak geliştiren sporcular hem üst seviyede kalmayı başarır hem de sürdürülebilir başarılar yaşar.
Genç sporcular için spor yapmak eğlenceli ve bir o kadar da heyecanlı bir süreçtir. Hem eğlenmek hem başarılı olmak ve bir takımın önemli bir parçası olabilmek için kendisini sürekli yenileyen, geliştiren bir sporcu kimliğine sahip olmamız gerekir.
Ergenlik çağına giren sporcular henüz profesyonel yaşamın önemini anlayamasalar bile spor yapmaktan büyük keyif almaları başarılı bir sporcu kimliğine sahip olmaları üzerinde etkendir. Bireysel gelişim çalışmaları yapan sporcular; fiziksel, bilişsel, sosyal ve beceri gelişimleri açısından da önemli bir aşama kat ederler. Bunun için doğru eğitim programını bilenn, üst seviyelerde çalışmış ve yeni sistemi takip eden antrenörler ile çalışmak önemlidir.
Sporcular için; motor yeteneklerin gelişmesi, temel becerileri iyi öğrenmeleri, doğru tekniğe sahip olmaları kişisel ve sosyal gelişim açısından çeşitli faydalar sağlar. Kendi potansiyelinin farkına varan sporcular kolay iletişim kurar, kendine olan özgüveni artar ve toplum içerisinde sahip olduğu yeri sağlamlaştırır. Antrenman ya da maçlar sırasında denge, beceri, çabukluk, esneklik, hız, takım olma, rakip olma gibi pek çok yetenek kazanılır.
Profesyonel yaşamın fakına varan ve benimseyen sporculara psikolojik açıdan bakıldığında ise; kendini geliştirmeyi, kendisini kontrol etmeyi, dikkatini konu üzerinde arttırabilmeyi, iradesini kullanabilmeyi ve başarıya güdülenebilmeyi öğrenir. Sporcular için doğru alışkanlıkların erken yaşlarda kazanılması sürdürülebilir başarılar için en önemli etkendir.
Yapılan araştırmalar, erken yaşta iyi spor eğitimi almış ve doğru alışkanlıklar edinmiş sporcuların, disiplinli ve düzenli spor yapma alışkanlığı kazandıklarını göstermiştir. Unutulmamalıdır ki ileriki yaşlarda beceri gelişimi ve düzenli spor yapma alışkanlığı kazanmak zordur.
DG Akademik olarak alanında uzman, Milli Takımlarda çalışmış Eğitmenler ve Antrenörler eşliğinde yapılan bireysel çalışmalarımıza katılmak, profesyonel eğitim almak için 0 536 950 58 36 dan bizlere ulaşabilirsiniz.
Bireysel Eğitimlerde Amaç:
- Farklılaşmış yeni nesil eğitimler ile yeni yeteneklerin keşfedilmesine katkı sağlamak,
- Yetenekli gençlerin Türk Sporuna kazandırılmasına katkı sağlamak,
- Gelişime açık gençlerin potansiyellerine ulaşması için profesyonel eğitim vermek,
- Her yaş ve oynadığı pozisyona uygun sağlıklı ve kaliteli antrenman programları yapmak,
- Doğru teknik ve becerinin kazanılmasına katkıda bulunmak,
- Beceri gelişimine katkı sağlayarak doğru tekniklerin alışkanlık haline gelmesine katkı sağlamak,
- Branşa özgü temel tekniklerin doğru şekilde öğrenilmesine katkı sağlamak,
- Sağlıklı bir beden ve ruh haline sahip olabilmesi, sağlıklı sosyal gelişime sahip olmasına katkı sağlamak,
- Her yaş grubunun kendi kapasitesine ve potansiyeline ulaşmasına katkı sağlamak,
- Sporcunun profesyonel sportif davranışlar kazanmasına katkı sağlamak,
- Sporcunun çok yönlü gelişimine katkı sağlamak,
- Sporcuların potansiyellerine uygun takımlarda oynamaları için destek olmak,
- Sporcunun bir grup içerisinde nasıl hareket edeceğini, kendi hareketlerini ve heyecanını nasıl kontrol edebileceğini öğrenmesine katkı sağlamak,
- Tüm bu bilinen gerçekler ışığında, gelecekte toplumda sorumluluk sahibi örnek sporcular yetişmesine katkı sağlamak,
- Sporcunun iyi alışkanlıklar edinmesini, bireyler arası ve toplumlar arası iyi ilişkiler kurmasını, barış içinde mutlu ve sağlıklı yaşamasına katkı sağlamaktır.
Davut GÜNGÖR